24/7 bereikbaar: Wat houdt dat in?

11 februari is het Europese 112-dag. Een dag die in het leven is geroepen om het noodnummer extra onder de aandacht te brengen. Via 112 worden politie, brandweer of ambulance ingeschakeld.

Maar wist je dat onze calamiteitendienst vaak de eerst volgende ter plaatse is wanneer er sprake is van schade bij zo’n noodsituatie? Dit betekent dat ook wij 24/7 bereikbaar zijn. Maar wat betekent het écht om 24/7 bereikbaar te zijn?

De calamiteitendienst en haar werkzaamheden

Het moment dat er ergens schade kan ontstaan door brand, water, storm of een explosie worden de alarmdiensten ingeschakeld. Hierbij denk je wellicht gelijk aan politie, ambulance en de brandweer, maar ook wij komen snel ter plaatse om noodhulp te verlenen. Het is onze taak om de locatie veilig te stellen, verdere schade te voorkomen en indien gewenst zo snel mogelijk te starten met de renovatie. De schade kan bijvoorbeeld bestaan uit ingestorte delen van een gebouw of een lekkage.

Calamiteitendienst in actie

Zodra schade-experts of verzekeraars van betrokkenen op de hoogte zijn van de schade, kunnen ze direct contact met ons opnemen via ons noodnummer. Net als na de valwind in Leersum bijvoorbeeld.

Hier komt de 24/7 bereikbaarheid om de hoek kijken. Er staat altijd een team klaar om zo snel mogelijk naar de schade te rijden en aan de slag te gaan. Naast het controleren van de schade zorgen we er ook voor dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd voor de betrokken partijen.

Herstellen van de schade

Nadat de situatie veilig is en de schade is vastgesteld, stellen we indien gewenst een renovatieplan op. Bij schade na een calamiteit kan er een hoop op jou als gedupeerde afkomen, daarom willen wij het proces zo gemakkelijk mogelijk houden. Zo onderhouden wij tijdens het herstel al het contact met de betrokken partijen en zorgen we na afloop voor een eenvoudige financiële afhandeling. Indien gewenst kunnen wij het complete renovatietraject op ons nemen.

Schade aan je gebouw valt niet te voorspellen. Wat wel te voorspellen valt, is dat je elke schade snel opgelost wilt hebben. Daar is QBuild voor. Heb jij ons nodig? Bel 030 687 00 04.

24/7 bereikbaar

Schade aan je gebouw door een calamiteit? QBuild staat dag en nacht voor je klaar.