Grootste verduurzamingsproject van Europa.

Het is met recht het grootste verduurzamingsproject van Europa: Senso. Op dit project worden in totaal 935 woningen in Amsterdam-Zuidoost verduurzaamd van energielabel E en C naar label A onderverdeeld in Senso I en Senso II. De voorbereidingen van dit project startte in 2021 en in de zomer van 2022 begonnen we met de daadwerkelijke werkzaamheden. Onze collega Dennis (Manager Verduurzamen groot onderhoud) geeft graag een update over dit project.

Planning.

Een strakke planning is dus geen overbodige luxe op zo’n project als deze. “Elke dag openen ze een woning en deze moet dan ook dezelfde dag weer dicht zijn. In die dag wordt asbest gesaneerd, gaan de kozijnen eruit en komen er weer nieuwe kozijnen in. Dat is best pittig. De planningen wijken natuurlijk wel eens. Bijvoorbeeld tijdens een vorstperiode of door materialen die niet op tijd geleverd zijn. Maar we komen er tot nu toe altijd uit.”

Uitdagingen met een topteam.

Best een uitdaging dus zo’n groot project maar we kunnen richting de eindstreep wel zeggen dat we goed bezig zijn. “Naast de omvang en de planning hebben we in deze wijk ook te maken met de ruimte. Door weinig ruimte in en rondom de straten en veel hoeken en bochten is opslag en transport een behoorlijke uitdaging”, vertelt Dennis. Maar hoe kan het dat wij als QBuild dit allemaal aankunnen? Dennis weet daar wel het antwoord op: “we hebben natuurlijk meerdere disciplines in huis. We werken dus samen met bijvoorbeeld E&W en Totaalonderhoud. Maar vooral ook door de sterke teams die we op dit project hebben. We hebben positieve mensen die van doorpakken weten en we hebben natuurlijk onder uitvoerder Dennis Buitink! Hij is de motor van alles en weet iedereen te motiveren.”

Oplevering.

We verwachten Senso al snel op te leveren. “We zijn bezig met de laatste woningen en restpunten. En dan mogen we trots zijn op alles wat we gedaan hebben. Het is bijzonder dat we dit met elkaar als team voor elkaar krijgen.”