De verrassende week van de Timmerman.

Calamiteiten Herstel is binnen de bouw vaak een wat onbekende tak van sport. Als je vraagt, wat houdt dat eigenlijk in Calamiteiten Herstel? Dan wordt er wat geroepen zoals iets met brand of inbraakschade ofzo.

En dat spreekt nou niet echt tot de verbeelding toch?! Want zeg nou zelf, de bouw ga je in omdat je wat moois wilt maken. Jij wilt als echt vakman het verschil maken! En dat is precies wat je als Timmerman bij QBuild Calamiteiten Herstel letterlijk en figuurlijk doet.

Allround Timmerman.

Henk is bij ons Allround Timmerman op onze vestiging in IJsselstein. Als je hem vraagt waar om zijn werk in 1 woord te omschrijven, dan is dat woord Verrassend. Voor Henk is namelijk geen dag of week hetzelfde. Hij neemt ons graag mee in zijn week. Laatst begon Henk zijn week bij een woning in Nieuwegein. Daar was brand ontstaan in de keuken en mocht hij samen met Tim een nieuw keukenblok plaatsen. Een leuke klus waar ook wat tegelwerk bij kwam kijken. Henk heeft dat in het verleden ook vaak genoeg gedaan en om het tegelwerk hier ook op te pakken maakt deze klus helemaal af. De bewoner zelf was zo blij dat zij voor de mannen een lekker gebakje had geregeld.

De dag erna ging Henk op pad met Theo. Samen gingen zij bij een woning het dak op om een lekkage op te sporen. Gelukkig was het mooi weer wat de zoektocht toch wel wat prettiger maakt. In de middag gingen ze langs bij een bewoner waar een lekkage al verholpen was. Om die lekkage in eerste instantie op te sporen en te herstellen was er een grote kledingkast uit elkaar gehaald die weer in elkaar gezet moest worden en gesteld. Een prima klusje voor de middag. Aan het eind van de week werd Hans gevraagd een noodvoorziening te treffen bij een pand waar een wagen op de gevel ingereden was. Kortom, verrassend en geen dag hetzelfde.

Een heel afwisselende werkweek.

Bovenstaande zijn allemaal voorbeelden van wat kleinere klussen die je als Timmerman bij Calamiteiten Herstel zou kunnen uitvoeren. Klussen die heel overzichtelijk zijn en je instaat stellen om gelijk te zien wat jouw werk voor impact heeft op de bewoner die voor jouw komst vaak in zak en as zaten, heel dankbaar werk dus. Maar om je werk nog afwisselender te maken komen er ook wel eens wat grotere projecten voorbij. Een paar weken geleden kwam er op dinsdagmiddag rond 15.00 uur een melding binnen over een brand bij een bollenkwekerij. Deze brand had een aantal productie loodsen geheel weggevaagd. Omdat het in deze periode hoogseizoen was binnen de bollenindustrie zat deze organisatie met hun handen in het haar. Henk heeft toen samen met zijn collega’s een opslagloods omgebouwd naar een productie loods. Dit vroeg best even wat georganiseer en geregel, maar binnen 4 dagen kon de bollenkwekerij hun werk weer hervatten tot hun grote opluchting. Letterlijk en figuurlijk een mooi stukje werk en een voorbeeld over de diversiteit van je werkzaamheden bij QBuild Calamiteiten Herstel!

Ben jij een allround timmerman, die het verschil wil maken?