Mooie samenwerking QBuild en Stichting de Nieuwe Buren

Sinds april 2022 werkt QBuild samen met Stichting de Nieuwe Buren. Een mooie samenwerking waar we graag meer over vertellen.

Stichting de Nieuwe Buren is een stichting die asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) helpt om werk te vinden dat aansluit op hun capaciteiten en/of werkervaring. Op dit moment zijn er twee statushouders die een leerwerktraject vanuit de stichting hebben afgerond en als vakman aan de slag zijn gegaan bij QBuild Renovatie & Onderhoud.

De stichting bestaat inmiddels vijf jaar en heeft al vele statushouders geplaatst bij bouwgerelateerde bedrijven. De deelnemers krijgen vanuit Stichting de Nieuwe Buren een vooropleiding om de Nederlandse vaktaal te leren en hun VCA te halen én een timmeropleiding om alle mutatiewerkzaamheden onder de knie te krijgen. Tijdens hun opleiding lopen de statushouders meerdere dagen bij verschillende werkgevers mee om er zo achter te komen waar ze het liefst willen werken.

De deelnemende statushouders krijgen een baangarantie van twee jaar en worden in deze periode door zowel een leermeester vanuit de werkgever als Stichting de Nieuwe Buren begeleid om een MBO2-certificaat Timmerman te behalen.

Mooie kans.

Vorig jaar is het balletje gaan rollen toen Stichting de Nieuwe Buren contact opnam met QBuild. Er zijn verschillende werkbezoeken geweest, waarna Sameh Gergis en Tedros Dawit in september bij QBuild Renovatie & Onderhoud zijn begonnen met hun baan.

Tot nu toe zijn de mannen erg blij met deze kans. Sameh: “Ik heb het erg naar mijn zin bij QBuild, heb erg leuke collega’s en leer hier heel veel. Ik hoop hier nog lang te mogen blijven werken.” Tedros: “De werkzaamheden die ik mag doen bij QBuild vind ik soms nog een beetje spannend, maar wel heel leuk. De samenwerking met collega’s verloopt goed en ook ik zou als de twee jaar om is graag bij QBuild willen blijven.”

Benieuwd hoe het leerwerktraject precies werkt of wil je iemand aanmelden? Dat kan door een mail te sturen naar eveline@stichtingdenieuweburen.nl.

24/7 bereikbaar

Schade aan je gebouw door een calamiteit? QBuild staat dag en nacht voor je klaar.