Start 2022 duurzaam met deze tips.

5 duurzaamheidtips
Hebben jouw goede voornemens voor 2022 te maken met duurzaamheid? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige!

Steeds meer huishoudens en bedrijven maken milieubewuste en duurzame keuzes in en rondom het huis of op werk. Die keuzes zijn er in allerlei formaten.

Zo kun je kiezen voor een grote investering, waarmee je op jaarbasis geld kunt besparen. Maar er zijn ook kleinere stappen die je kunt zetten, waarmee je direct al een verschil maakt voor het milieu. We hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet die een positief effect hebben op het milieu én je portemonnee.

1. Zorg voor goede isolatie

Niets is zo vervelend als een ruimte waar tocht binnenkomt. Het gevolg van een slecht geïsoleerd huis is dat je de neiging hebt om meer te stoken. Niet alleen loopt dit op in de energiekosten, het is ook nog eens slecht voor het milieu. Je kunt dit probleem bij de bron aanpakken door jouw huis of kantoorpand te isoleren. Dit kun je doen door de muren en vloer te isoleren, maar je merkt al een verandering als je dubbel glas plaatst, zoals het duurzame HR++ glas.

2. Stap over op zonnepanelen

Je ziet ze tegenwoordig vrijwel overal: zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je jouw eigen stroom opwekken. Het is dé duurzame tip om zelfvoorzienend te wonen of te werken. De aanschaf van zonnepanelen wordt gelukkig steeds laagdrempeliger gemaakt waardoor het voor veel meer mensen haalbaar is om voor zonnepanelen te kiezen. Het is misschien wel een grote investering, maar wist je bijvoorbeeld dat het vaak mogelijk is om de btw terug te vragen over zowel de aanschaf als de installatie?

3. Schaf duurzame ledverlichting aan

In Nederland duren de wintermaanden het langst en het laatste wat je wilt is in een donker huis of kantoorpand zitten. Je kunt ook hierin bewuste keuzes maken door ledverlichting te kopen. Deze verlichting is tot wel 85% zuiniger. Wellicht verschijnt er bij het woord ‘ledverlichting’ nog een beeld van fel en ongezellig licht op je netvlies, maar tegenwoordig zijn deze lampen ook in sfeerverlichting verkrijgbaar. Een kleine verandering in de verlichting, met zeer grote gevolgen voor duurzaamheid.

4. Kies voor een duurzame energieleverancier

De meeste keuzes om duurzamer te leven vragen om grote investeringen. Als dat dit jaar nog niet voor jou is weggelegd, kun je ook kleiner beginnen door bijvoorbeeld te veranderen van energieleverancier. Zo zijn er energieleveranciers die groene energie leveren, zoals Vattenfall of Vandenbron. Groene energie houdt in dat deze wordt opgewekt uit bronnen die nooit opraken.

5. Kies tweedehands, kies duurzaam

Houd jij ervan om met enige regelmaat je interieur te vernieuwen? Ook hierin is een duurzame stap te maken. Het produceren van nieuwe spullen kan een grote aanslag zijn op het milieu. Er zijn genoeg mogelijkheden om meubels tweedehands te kopen. Doe bijvoorbeeld eens een rondje bij de lokale kringloopwinkel! Wil je toch een nieuw product aanschaffen, bijvoorbeeld omdat dat zakelijk interessanter is? Zorg er dan voor dat het product van kwaliteit is en jarenlang mee kan gaan.

Bij QBuild kunnen we jou helpen in het renoveren, onderhouden en verduurzamen van jouw woning of kantoorpand. Hiermee verleng je de houdbaarheidsdatum van het gebouw en werk je tegelijkertijd aan een stukje verduurzaming. Benieuwd wat we voor jou of je bedrijf kunnen betekenen? Lees hier wat wij doen op het gebied van verduurzaming.

 

24/7 bereikbaar

Schade aan je gebouw door een calamiteit? QBuild staat dag en nacht voor je klaar.